Home \ Begrippenlijst

Begrippenlijst

In de DrukDomein.nl begrippenlijst zijn vaktermen opgenomen die veelvuldig gebruikt worden in de grafische industrie en in het bijzonder bij online drukkerijen en online drukwerk.

» Bekijk alle begrippen

Een A3 vel is twee keer groter dan een A4-formaat. Het formaat hiervan is 420 mm breed en 297 mm hoog.

A4 is het papierformaat dat hoofdzakelijk gebruikt wordt voor kopiëren en printen. Het formaat is hiervan 297 mm hoog en 210 mm breed. 2 × A4 wordt A3, 2 × A3 wordt A2 etc. Andersom wordt ½ A4 een A5, ½ A5 een A6.

In de meeste gevallen behoort de afloop 3mm te zijn. Zoals eerder aangegeven kan er tijdens het schoonsnijden verschuiving ontstaan (tot maximaal 3mm). Door afloop aan bestanden toe te voegen, voorkomt dat het eindproduct witte randen bevat.

Een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoongesneden drukwerk. Niet aflopend drukwerk hoeft dus niet per se nagesneden te worden.

Alle handelingen zoals het snijden, vouwen en binden, die nodig zijn nadat een vel gedrukt is om tot een eindproduct te komen.

 

Volgende

 

 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.