Home \ Nieuws

Drukwerk wordt duurder

20 september 2021 - Webredactie

Consumenten en bedrijven gaan de tekorten op de papiermarkt in de portemonnee voelen. Zo wordt een deel van de kerstkaarten mogelijk 25 procent duurder en ook kalenders en ander drukwerk stijgt in prijs. Daarvoor waarschuwen drukkerijen en papierproducenten nu de tekorten op de papiermarkt aanhouden."De papiermarkt is aan het veranderen, onder meer door tekort aan papierpulp", zegt Wouter Haan (foto) van drukkerij Reclameland. "Papier is voor ons 15 procent duurder geworden. Energie is duurder geworden, de mensen, inkt, het vervoer uit China. Als dit zo doorzet kom je snel uit op een prijsstijging van 20 tot 25 procent."Papierproducent Sappi is de afgelopen maanden de prijzen aan het verhogen en gaat daar de komende tijd mee door. "We zijn afhankelijk van grondstoffen die sinds februari in korte tijd met 50 procent in prijs zijn gestegen", zegt Marco Eikelenboom van Sappi. "Ook energie is in korte tijd duurder geworden. Vanaf april zijn we in stappen onze prijzen aan het verhogen en daar gaan we de komende kwartalen mee door."Ook het bedrijf Touché Cards zegt dat een deel van hun kerstkaarten duurder wordt. "Onze inkoopprijzen zijn dit jaar deels gestegen door hogere papierprijzen en duurdere verpakkingsmaterialen, maar met name door de extreme stijgingen in het (container)vervoer", zegt Hans Duran van het bedrijf.Bron: NOS

 
 

PrintSelect samen met DrukwerkMAX

18 september 2021 - Webredactie

De online drukkerijen PrintSelect en DrukwerkMAX worden per 1 oktober met elkaar geïntegreerd en gaan voortaan verder onder de naam van DrukwerkMAX.PrintSelect zegt hierover: “De afgelopen periode zijn de activiteiten van PrintSelect en DrukwerkMAX achter de schermen steeds meer samengekomen. Dezelfde mensen, processen en machines worden ondertussen ingezet om het beste drukwerk tegen een scherpe prijs te realiseren. Om het morgen nog beter te kunnen doen dan vandaag, willen we graag al onze tijd en energie richten op één platform. Zo kunnen we onze klanten het beste van dienst zijn en sneller nieuwe functionaliteiten ontwikkelen.”


De samenvoeging betekent dat bestellingen vanaf 1 oktober allemaal via de website van DrukwerkMAX lopen. 


Bron: PrintSelect

 
 

Printify haalt € 38 mln op

14 september 2021 - Webredactie

Snelgroeiend print-on-demand e-commerceplatform Printify heeft nieuwe investeerders binnengehaald die de geformuleerde uitbreidingsplannen in Europa helpen financieren.Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Riga (Letland) werd opgericht in 2015. Het biedt een platform dat kleine ondernemingen koppelt aan printproviders die in staat zijn om allerlei bedrukte merchandise zoals kleding en home & living accessoires te personaliseren en te verzenden.De onder leiding van Index Ventures opgehaalde $ 45 mln (€ 38 mln) werd ondersteund door Virgin Group, H&M Group en een aantal investeerders in de technologie- en entertainmentindustrie.


Printify werkt momenteel samen met meer dan 100 printproviders over de hele wereld, in de VS (nu de grootste markt van Printify), Canada, China, Australië, Duitsland, Tsjechië, Letland, Polen en het VK.De oprichter en CEO van Printify, James Berdigans, zei dat het afgelopen jaar aanzienlijke veranderingen heeft gebracht "omdat klanten steeds vaker ervoor kozen om online te winkelen, terwijl steeds meer verkopers op zoek waren naar mogelijkheden om extra inkomsten te realiseren”.


"We zijn er trots op om aan de groeiende vraag van makers en ondernemers te voldoen en zijn van plan onze snelle groei voort te zetten door uit te breiden naar nieuwe markten en te investeren in een team van de meest getalenteerde en ambitieuze mensen uit heel Europa", zei hij.


Het bedrijf verdubbelde zijn personeelsbestand vorig jaar tot bijna 500 en heeft momenteel 70 vacatures in productengineering, marketing en ontwerpfuncties.


Bron: Persbericht Printify

 
 
 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.