Home \ Nieuws

'Klassiek blauw' kleur 2020

20 december 2019 - Webredactie

Traditiegetrouw heeft Pantone de kleur van het nieuwe jaar bekendgemaakt. Voor 2020 is dat 19-4052 'Classis Blue', een 'tijdloze en elegante tint'.


Al meer dan twintig jaar zetten de Pantone kleurspecialisten de toon met hun 'Color of the Year'. "Pantone 19-4052 Classic Blue roept associaties op met het aanbreken van een nieuwe dag", stellen de experts: "Nu de technologische ontwikkelingen sneller gaan dan de mens ze kan bevatten, is het begrijpelijk dat we neigen naar eerlijke kleuren die ons bescherming beloven."


De jaarlijkse kleurkeuze beïnvloed de productontwikkeling en het aankoopbeleid in allerlei industrieën, waaronder mode en interieur maar ook verpakkingen en grafische ontwerp. Pantone 19-4052 TCX Classic Blue komt uit de textiel-kleurenwaaier. Volgens Pantone komen de steunkleuren PMS 2154C respectievelijk 281U het meest in de buurt van het beoogde 'Classic Blue'.


Zie Pantone voor meer informatie.

 
 

Man kiest voor gemak

9 december 2019 - Webredactie

Mannen kiezen massaal voor gemak bij het versturen van kerstkaarten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2Go. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Van de vrouwen stuurt maar 37% haar kerstkaarten direct naar de ontvangers.


Zelf kerstkaarten sturen is juist in trek bij vrouwen. Ruim 60% kiest namelijk voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen. Een reden hiervoor kan zijn dat vrouwen hun kerstgroet liever zelf rondbrengen. Met een pakketje kerstkaarten hebben ze hier de mogelijkheid toe.


Marketing Manager Mark van Kasteren vertelt: “Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand.”


Kaartje2go keek ook naar welke provincie de meeste kerstkaarten van Nederland ontvangt. In Flevoland komt de postbode het vaakst langs in december. De provincie waar de deurmatten het minst bezaaid liggen is Zuid-Holland. Van alle steden ontvangen Renswoudenaren gemiddeld de meeste kerstkaarten. Inwoners van Vaals krijgen de minste.

Kaartje2go.nl is de grootste kaartenwebshop van Nederland. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten. Kaartje2go ontving in 2019 een Shopping Award in de categorie Cadeaus.


Bron: ANP persbericht 
 

Bomen planten bij Drukwerkdeal

6 december 2019 - Webredactie

In samenwerking met Trees for All plant Drukwerkdeal twee bomen bij iedere bestelling eco kerstkaarten. “De kerstdagen vieren we daardoor dit jaar een beetje groener”, aldus Drukwerkdeal.


Trees for All plant wereldwijd bomen en levert op die manier een positieve bijdrage aan het klimaat. Trees for All beschermt bestaande bossen, draagt bij aan de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en zet zich in voor een groene, gezonde aarde.


Tot het jaar uit wordt voor alle Drukwerkdeal bestellingen eco kerstkaarten twee bomen gedoneerd. Trees for All plant dan namens de besteller een boom in Nederland, en één in een tropisch woud in Oeganda. Drukwerkdeal droomt van “een compleet Drukwerkdeal.nl bedrijfsbos in 2020” en vraagt klanten om daaraan mee te helpen.


Bron: Nieuwsbericht Drukwerkdeal

 
 
 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.