Home \ Nieuws

Man kiest voor gemak

9 december 2019 - Webredactie

Mannen kiezen massaal voor gemak bij het versturen van kerstkaarten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2Go. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Van de vrouwen stuurt maar 37% haar kerstkaarten direct naar de ontvangers.


Zelf kerstkaarten sturen is juist in trek bij vrouwen. Ruim 60% kiest namelijk voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen. Een reden hiervoor kan zijn dat vrouwen hun kerstgroet liever zelf rondbrengen. Met een pakketje kerstkaarten hebben ze hier de mogelijkheid toe.


Marketing Manager Mark van Kasteren vertelt: “Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand.”


Kaartje2go keek ook naar welke provincie de meeste kerstkaarten van Nederland ontvangt. In Flevoland komt de postbode het vaakst langs in december. De provincie waar de deurmatten het minst bezaaid liggen is Zuid-Holland. Van alle steden ontvangen Renswoudenaren gemiddeld de meeste kerstkaarten. Inwoners van Vaals krijgen de minste.

Kaartje2go.nl is de grootste kaartenwebshop van Nederland. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten. Kaartje2go ontving in 2019 een Shopping Award in de categorie Cadeaus.


Bron: ANP persbericht 
 

Bomen planten bij Drukwerkdeal

6 december 2019 - Webredactie

In samenwerking met Trees for All plant Drukwerkdeal twee bomen bij iedere bestelling eco kerstkaarten. “De kerstdagen vieren we daardoor dit jaar een beetje groener”, aldus Drukwerkdeal.


Trees for All plant wereldwijd bomen en levert op die manier een positieve bijdrage aan het klimaat. Trees for All beschermt bestaande bossen, draagt bij aan de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en zet zich in voor een groene, gezonde aarde.


Tot het jaar uit wordt voor alle Drukwerkdeal bestellingen eco kerstkaarten twee bomen gedoneerd. Trees for All plant dan namens de besteller een boom in Nederland, en één in een tropisch woud in Oeganda. Drukwerkdeal droomt van “een compleet Drukwerkdeal.nl bedrijfsbos in 2020” en vraagt klanten om daaraan mee te helpen.


Bron: Nieuwsbericht Drukwerkdeal

 
 

Hoger beroep Ja-Ja sticker

3 december 2019 - Webredactie

Het KVGO, de brancheorganisatie van grafisch Nederland, gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter om in Amsterdam de Ja-sticker toe te staan.


Amsterdam voerde op 1 januari 2018 een 'opt-in'-regeling in. Sindsdien moeten inwoners met een Ja-Ja-sticker op hun brievenbus aangeven dat ze reclamefolders en huis-aan-huisbladen te willen ontvangen. Het KVGO en de vereniging Mail Distributie Bedrijven (MailDB) verzetten zich tegen dat besluit, maar verloren zowel een rechtszaak als het daarop volgende hoger beroep. Zij willen dat de bestaande landelijke 'opt-out'-regeling, met Nee-Ja en Nee-Nee-stickers, blijft bestaan. Nu in navolging van Amsterdam meer steden de Ja-Ja-sticker willen invoeren, stappen de brancheorganisaties naar de Hoge Raad. Ze zijn van mening dat het gerechtshof eerder tot een onjuist oordeel is gekomen: "Argumenten daarvoor zijn onder andere dat zowel het nationale recht als ook het Europese recht een legale invoering van het opt-in systeem door de gemeente Amsterdam, maar ook door andere gemeentes, in de weg staan." Naar verwachting kan het meer dan een jaar duren voor een definitieve uitspraak volgt. Het KVGO en MailDB stellen ondertussen gemeenten die de invoering van de Ja-Ja-sticker overwegen per brief aansprakelijk voor de schade die hun leden daarvan in de tussenliggende tijd mogelijk ondervinden. KVGO-voorzitter Dick Naafs stelde eerder deze maand dat een opt-in regeling "enorme consequenties heeft voor onze branche. Niet alleen in Nederland, maar straks ook Europees".


Bron: KVGO

 
 

1|2|3|4|5| ... |136Volgende

 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.