Home \ Nieuws

Prijsdaling SAXOPRINT brochures

17 mei 2019 - Webredactie

Online drukkerij SAXOPRINT kondigde onlangs aan dat de prijzen van gelijmde brochures en catalogi permanent verlaagd zijn. Voor bepaalde specificaties kan de prijsverlaging oplopen tot wel 30%!

SAXOPRINT is onderdeel van fotoboekengigant CEWE. Met ruim 700 medewerkers is SAXOPRINT actief in de meeste Europese landen. Alle productie vindt plaats in Dresden. In Nederland is een eigen verkoopkantoor gevestigd.

Als voorbeeld voor een veel gebruikte specificatie wordt gnoemd: 200 Brochures, 40 pagina's; A4, 4/4 bedrukt; Binnenwerk 135 g/m²; omslag: 250 g/m², beide in glossuitvoering.Prijs excl. BTW en incl. verzending NIEUWE PRIJS: €657,02 (was  €896,05)

Zie de website voor een totaaloverzicht van alle specificaties en levertijden.

Bron: newsletter SAXOPRINT
 
 

Print.com start in België

10 mei 2019 - Webredactie

Online drukkerij Print.com start een vestiging in België. Oprichter Marco Aarnink koos voor Brussel: "De meeste internetdrukkers mikken vooral op Nederlandstalig België, maar wij willen juist ook de Franstalige markt bedienen en verder richting Zuid-Europa trekken."

Het Brusselse kantoor wordt bemand door Bruno Mossay, een bekend gezicht in de Belgische markt. Hij benadrukt het belang dat Print.com hecht aan ook een fysieke aanwezigheid in de markt: "Alleen op die manier kun je het vertrouwen van klanten winnen en een goede band opbouwen." Aan het Print.com-platform is sinds eind 2017 gewerkt. Het telt inmiddels zo'n 800 professionele gebruikers van de besloten bestelomgeving. De Franstalige versie zal op korte termijn gereed zijn, stelt Mossay.


Aarnink zegt in gesprek te zijn om ook kantoren in Duitsland en het VK te openen. Hij gaat bovendien, vooralsnog kleinschalig, met een partij aan de slag in de VS: "We kunnen, alleen al vanwege onze domeinnaam, die markt natuurlijk niet negeren."


Marco Aarnink was op 9 mei een van de sprekers op het Benelux Online Print evenement van het VIGC in Antwerpen om daar uit te leggen hoe je een succesvol online platform bouwt.


Bron: Knack.be

 
 

Saxoprint investeert opnieuw

26 maart 2019 - Webredactie

Online drukkerij Saxoprint voegde kortgeleden een nieuwe grootformaat Heidelberg Speedmaster XL 162 aan het machinepark toe. De 8-kleuren offsetpers met omkeerinstallatie meet maar liefst 50 meter, mede dankzij de toevoeging van 's werelds eerste CutStar rol-naar-vel-invoer op dit formaat.

Het in Dresden gevestigde Saxoprint is onderdeel van de CEWE Groep. Per dag worden er in drie ploegen zo’n 5.000 orders verwerkt. Door deze opdrachten volautomatisch te bundelen tot verzamelvellen - ook wel 'gang runs' genoemd - wordt er zeer efficiënt geproduceerd. De drukkerij investeerde de afgelopen zeven jaar meer dan 70 miljoen euro in het machinepark. Dat telt inmiddels zes grootformaat Speedmaster XL 162 persen (maximaal drukvelformaat 1.190 mm × 1.620 mm), een XL 145, en twee XL 106 persen die beiden ook zijn uitgerust met een CutStar installatie.

Met een CutStar worden rollen papier vlak voor de inleg tot vellen gesneden. Er kan op die manier goedkoper papier worden ingekocht en er hoeven minder pallets te worden gewisseld bij de invoer. Er bestonden al langer CutStar-units voor het 50x70 cm en het 70x100 cm formaat, maar op aandringen van Saxoprint bouwt Heidelberg ze nu ook op het XL-formaat.

Bron:Knack.be

 
 
 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.