Home \ Nieuws

Saxoprint investeert opnieuw

26 maart 2019 - Webredactie

Online drukkerij Saxoprint voegde kortgeleden een nieuwe grootformaat Heidelberg Speedmaster XL 162 aan het machinepark toe. De 8-kleuren offsetpers met omkeerinstallatie meet maar liefst 50 meter, mede dankzij de toevoeging van 's werelds eerste CutStar rol-naar-vel-invoer op dit formaat.

Het in Dresden gevestigde Saxoprint is onderdeel van de CEWE Groep. Per dag worden er in drie ploegen zo’n 5.000 orders verwerkt. Door deze opdrachten volautomatisch te bundelen tot verzamelvellen - ook wel 'gang runs' genoemd - wordt er zeer efficiënt geproduceerd. De drukkerij investeerde de afgelopen zeven jaar meer dan 70 miljoen euro in het machinepark. Dat telt inmiddels zes grootformaat Speedmaster XL 162 persen (maximaal drukvelformaat 1.190 mm × 1.620 mm), een XL 145, en twee XL 106 persen die beiden ook zijn uitgerust met een CutStar installatie.

Met een CutStar worden rollen papier vlak voor de inleg tot vellen gesneden. Er kan op die manier goedkoper papier worden ingekocht en er hoeven minder pallets te worden gewisseld bij de invoer. Er bestonden al langer CutStar-units voor het 50x70 cm en het 70x100 cm formaat, maar op aandringen van Saxoprint bouwt Heidelberg ze nu ook op het XL-formaat.

Bron:Knack.be

 
 

De Heij spreker bij OPS 2019

28 februari 2019 - Webredactie

Op 3 en 4 april vindt in München het zevende Online Print Symposium plaats. Daar geven experts van binnen en buiten de branche inzicht in strategieën, trends ontwikkelingen en nieuwe concepten in het marktsegment van online drukkerijen.

Het evenement wordt georganiseerd door Zipcon en BVDM, de overkoepelende Duitse brancheorganisatie van drukkerijen. Op de eerste dag is Robert Keane, CEO van Cimpress, de key-note speaker. Hij gaat het hebben over robotisering en kunstmatige intelligentie en de mogelijke verdienmodellen daarbij. Ook wordt er een toelichting gegeven over de ontwikkelingen binnen Cimpress en hoe het bedrijf zich in de volgende fase van industriële transformatie wil positioneren.

De Heij

Op de tweede dag is René de Heij CEO van het in Dokkum gevestigde Probo één van de sprekers. Hij zal daar toelichting geven op de ontwikkeling van Probo tot één van de snelst groeiende productiebedrijven in het grootformaat printen (LFP) segment en het marktleiderschap in de Benelux.

Andere aanpak

In zijn presentatie laat Rene de Heij zien dat Probo een compleet andere aanpak kiest en exclusief voor resellers werkt. In plaats van de volgende Google-junkie te worden, vindt het bedrijf inspiratie in het Amazon-model, door te focussen op fulfilment, product- en service-innovatie. Hiermee  voegt Probo waarde toe aan de activiteiten van duizenden wederverkopers.

Zie #OPS2019 voor meer informatie en inschrijving.
 
 

Slecht kwartaal Cimpress

15 februari 2019 - Webredactie

Robert Keane, CEO van Cimpress, neemt voorlopig zelf de teugels in handen bij Vistaprint. Na opnieuw een teleurstellend kwartaal aan het einde van 2018 - "Het slechtste in lange tijd", volgens Keane - moet het roer om.

De cijfers van Cimpress bleven achter bij de verwachtingen. Zo groeide de omzet het afgelopen kwartaal met 8%, terwijl dat een jaar eerder in dezelfde periode 32% was. Vistaprint, het grootste bedrijfsonderdeel en ooit door Keane zelf opgericht, bleef nog verder achter met slechts 1% omzetgroei.

Keane noemt een aantal externe oorzaken, zoals de toenemende concurrentie die zorgt voor stijgende advertentiekosten en groeiende druk op de verkoopprijzen. Ook de kosten van papier stijgen. Maar hij wijst ook nadrukkelijk op interne zwakheden: "De klantervaring die we bieden is niet goed genoeg en heeft te lijden van bugs en storingen die de conversie negatief beïnvloeden. Het ontbreekt aan personalisatie en segmentatie, en onze mobiele prestaties zijn zwak."

Er moet ook beter worden gepresteerd op het gebied van data-analyse gedreven marketing en prijsbeleid, schrijft Keane in een brief aan beleggers. Daar gaat hij nu zelf op toezien: "De resultaten van Vistaprint zouden eerst nog wel eens slechter kunnen worden voor ze weer verbeteren, maar we hebben er vertrouwen in dat we hier straks sterker uit komen." De huidige CEO van Vistaprint, Trynka Shineman, verlaat het bedrijf. Tot het Cimpress-concern behoren naast Vistaprint ook Drukwerkdeal, Printdeal, Exaprint, Pixartprinting, Printi, WIRmachenDRUCK, National Pen en BuildASign.

Bron: Grafisch Nieuws

 
 

1|2|3|4|5| ... |131Volgende

 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.