Home \ Nieuws

2000 vrachtwagens zand...

2 februari 2019 - Webredactie

…waren er nodig om het bouwperceel voor het nieuwe pand van Simian 2 meter op te hogen. Na het inklinken kan dan in maart begonnen worden met de fundering.

De uitbreiding van de in 2007 opgerichte online drukkerij Simian, het moederbedrijf van ReclamelandDrukland en Flyerzone neemt serieuze vormen aan. Het bedrijf is volop bezig met de voorbereiding van het bouwen op de 25.000m² grond die vorig jaar is bijgekocht. De bouwwerkzaamheden vinden plaats naast het huidige pand in Westerbroek.

Groei bedrijf
De uitbreiding is een logisch antwoord op de groei van het bedrijf, dat zichzelf de afgelopen twee jaar zag groeien van 60 naar 125 medewerkers. In mei 2016 is Simian naar Westerbroek gekomen, van 2000m² naar 10.000m² gegaan en zo verviervoudigd. Johan Wiersema, interne projectleider bij Simian en begeleider van de bouwwerkzaamheden, herinnert zich dat nog goed. ”Dan kom je binnen in zo’n nieuw pand en verwonder je je over hoe groot de ruimte is. Nog geen 3 jaar later barst je bijna uit je voegen”. Met de groei wil Simian nieuwe afdelingen opzetten en zich meer gaan toeleggen op grootformaat drukwerk zoals vlaggen, banners, spandoeken en plaatmaterialen als plexiglas, aluminium en textiel. Het bedrijf verwacht 75 extra banen te kunnen scheppen.

Bron: persbericht Simian

Zie Simian voor meer informatie
 
 

Show Your Colours

29 januari 2019 - Webredactie

Is het thema van het eerste Antwerp Poster Festival (APF) en zal het publiek en de creatieve markt van 9 tot 17 maart laten kennismaken met de beste en mooiste posters.

Er zijn inzendingen uit 36 verschillende landen: van Venezuela, Zuid-Korea en Japan tot China, Rusland en Letland. Een internationale jury kiest uit de 945 inzendingen 50 posters. Die zullen op A1 formaat en in een verzamelde catalogus worden gedrukt. De posters worden tentoongesteld in de publieke ruimte van de Spéciale Belge Taproom, een modern biercafé, op de hippe locatie van het PAKT in Antwerpen.

Meer informatie op APF
 
 

Prijsverhoging drukwerk verwacht

2 januari 2019 - Webredactie

Brancheorganisaties en leveranciers in de grafische industrie melden dat forse prijsverhogingen voor papier, transport, energie en personeel in 2019 zal gaan leiden tot verhoging van drukwerkprijzen.

De prijs van houtvrij gestreken en ongestreken papier dat veelal wordt gebruikt door online drukkerijen staat fors onder druk. Door de toegenomen vraag naar karton voor verpakkingen en de nog steeds afnemende markt van grafisch papier, kondigden twee grote fabrikanten in Italië en Finland aan hun papiermachines voor houtvrij papier om te gaan bouwen. Hierdoor verdwijnt een capaciteit van 1,2 mln ton grafisch papier en voelen fabrikanten zich gesterkt om de (noodzakelijke) prijsverhogingen door te voeren.

Eenzelfde effect is zichtbaar in de transportsector, waar de vraag door het online winkelen een enorme druk zet op de capaciteit. Ook zullen personeelslasten bij drukkerijen gaan toenemen door nieuwe CAO afspraken, een trend die tevens in ons omringende landen zichtbaar is.

Hoeveel de (online) drukwerkprijzen zullen gaan stijgen is nog de vraag; drukkerijen zullen immers als vanouds proberen om een deel van de kostenstijging te compenseren door efficiënter te gaan werken, maar uiteindelijk lijkt een prijsverhoging van enkele procenten onafwendbaar.
 
 
 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.