Home \ FAQ

FAQ

Heb je een vraag? Kijk eerst bij onderstaande FAQ’s, waarschijnlijk vind je daar al het antwoord.

Ik ben een online drukkerij

Eén van de voorwaarden om te worden opgenomen is dat het om een webshop met standaard producten gaat, die algemeen toegankelijk is en waar de besteller zelf online een drukwerkorder aanmaakt, bestelt én betaalt.

Tevens dienen de volgende gegevens zichtbaar op de site te staan:

• het registratienummer van de KvK;

• het btw nummer;

• de adresgegevens en telefoonnummer;

• de leveringsvoorwaarden,

Het is niet mogelijk deze zelf aan te passen, maar wij doen dit natuurlijk graag voor je. Hiervoor gebruik je het formulier op de pagina aanmelden als online drukkerij; de optie aanvinken "Opmerking over een bestaande vermelding".  De richtlijn die wij bij aanpassingen hanteren is dat gegevens ‘bewijsbaar’ zijn door vermelding hiervan op de site van de aanbieder.

Bekijk de pagina adverteren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wij hebben de gegevens van de site en aanvullend via de Kamer van Koophandel gekregen. Als er vragen of onduidelijkheden waren is er contact geweest met je bedrijf om deze gegevens te checken. Mocht er onverhoopt toch iets niet juist zijn, neem dan contact met ons op.

Er zijn geen kosten verbonden aan de basisvermelding van je online drukkerij op onze site. We willen graag dat dit zo blijft. Zo garanderen we dat ons overzicht onafhankelijk en uitsluitend gebaseerd is op de wensen van onze bezoekers.

Naast de kostenloze basisvermelding bieden wij online drukkerijen de mogelijkheid om zich optimaal op DrukDomein.nl te presenteren. Daarvoor zijn verschillende aanvullende partnershipmodules ontwikkeld. Bekijk de pagina adverteren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ik ben geen online drukkerij

Wij bieden diverse mogelijkheden voor separate samenwerking met derden die gericht zijn op dezelfde doelgroepen. Bekijk de pagina adverteren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ik ben een wederverkoper

De optie ‘neutrale verpakking’ is opgenomen in het serviceoverzicht bij elke online drukkerij. Daar is per aanbieder aangevinkt of deze service wordt geboden of niet. Bij deze aanbieders staat tevens een ‘W-icoontje’ vermeld. Het is niet mogelijk om ‘neutrale verpakking’ als filteritem te selecteren.

Ik ben een bezoeker/besteller

DrukDomein.nl zorgt voor overzicht in het aanbod van online drukwerk zodat je makkelijk en snel voor de voordeligste optie kan kiezen. DrukDomein.nl heeft verder niets te maken met de bestellingen die je bij de online drukkerij doet. Daarom adviseren wij om direct contact met de betreffende online drukkerij op te nemen als je niet tevreden bent.

Wij willen echter wel jouw ervaringen weten met de online drukkerijen zodat wij een zo betrouwbaar mogelijk zoekresultaat kunnen weergeven. Dat kan via deze pagina.

Veel online drukkerijen  bieden DTP service aan, oftewel Desk Top Publishing. Dit is een werkwijze om met behulp van een computerprogramma drukwerk zodanig vorm te geven dat het een professionele uitstraling krijgt. Op de website van DrukDomein kan DTP service per productsoort als filteritem worden geselecteerd.

Met het certificaatnummer wordt direct volledige zekerheid gegeven over de bevoegdheid van de online drukkerij om onder FSC-vlag te mogen leveren.  Voor FSC-gecertificeerd drukwerk dient naast het papier ook de drukker FSC-gecertificeerd te zijn, hierdoor kan het gebruikte papier in de hele handelsketen gevolgd worden en bestaat er zekerheid over een goede herkomst van het hout waarmee het papier gemaakt is.

FSC papier is (nog) niet voor alle productsoorten beschikbaar. Zo kan het voorkomen dat een FSC gecertificeerde drukkerij het ene product wel en het ander product niet op FSC papier kan aanbieden.

DrukDomein.nl is een portal waar online drukkerijen worden gepubliceerd in categorieën. De zoekresultaten worden gerangschikt op basis van uitgebreide zoekcriteria die je zelf invoert. Alle drukwerksoorten en overige gegevens van de opgenomen drukkerijen worden regelmatig bijgewerkt zodat het zoekresultaat actueel is.

Als een online drukkerij niet naar voren komt in het zoekresultaat heeft deze aanbieder waarschijnlijk niet het product en de service die je zoekt of de online drukkerij is (nog) niet bij DrukDomein.nl bekend. Eventueel kan het ook om een online drukkerij gaan die niet met DrukDomein.nl wil samenwerken.

DrukDomein.nl streeft er naar zo compleet mogelijk te zijn. In de praktijk zal zo’n 90% van alle Nederlandstalige online drukkerijen in de database opgenomen zijn.

Primair gaat het bij DrukDomein.nl om aanbieders die online drukwerk aanbieden. Deze online drukkerijen worden meegenomen in de teller op de homepage. Daarnaast biedt DrukDomein.nl overzicht in het aanbod van verschillende speciale gerelateerde productsoorten, zoals  fotoalbums, kaartencollecties, bijzondere visitekaartjes en eigen tijdschrift/boek maken. De aanbieders van deze productsoorten zijn niet noodzakelijk een online drukkerij. Daarom worden deze aanbieders niet meegenomen in de teller als online drukkerij, maar natuurlijk wel in het totaal aantal aanbieders op onze website.

DrukDomein.nl is vrij toegankelijk voor iedereen. We willen graag dat dit zo blijft. Doordat DrukDomein.nl voornamelijk bezoekers aantrekt die zich oriënteren op, of op het punt staan om direct drukwerk te kopen, zijn wij een uitgelezen plek voor adverteerders en online drukkerijen. Wij ontvangen een vergoeding voor het doorlinken naar online drukkerijen en adverteerders. We hebben geen afspraken gemaakt met online drukkerijen over het aantal doorlinks of te plaatsen bestellingen. Op die manier garanderen we dat ons overzicht onafhankelijk blijft en uitsluitend gebaseerd is op de wensen van onze bezoekers.

DrukDomein.nl is opgericht in 2011. In maart 2012 zijn de activiteiten overgenomen door uitgeverij Compres B.V., waar een enthousiast en deskundig team zich dagelijks bezig houdt met het monitoren en verwerken van marktgegevens en het promoten van online drukwerk bij een brede doelgroep.

Kijk bij onze begrippenlijst, waarschijnlijk staat daar het woord dat je zoekt.

Nee, wij kunnen je niet helpen bij het bereiken van de online drukkerij. Tip: bij de selectie van een online drukkerij kan je rekening houden met de bereikbaarheid. Weet je van te voren dat je ze in het weekend nodig hebt? Selecteer dan een online drukkerij met een klantenservice die ook bereikbaar is in het weekend.

Wij hebben voor de meest voorkomende productsoorten het prijsniveau bepaald, op basis van een representatief, door DrukDomein.nl geïnventariseerd, prijzenmandje. Het relatief prijsniveau is alléén bepaald voor briefpapier, visitekaartjes, ansichtkaarten, flyers, brochures en posters.

Mijn vraag staat hier niet tussen en ik wil graag contact met DrukDomein.nl

Neem contact op met DrukDomein.nl.

 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.