Home \ Nieuws

Prijsverhoging drukwerk verwacht

2 januari 2019 - Webredactie

Brancheorganisaties en leveranciers in de grafische industrie melden dat forse prijsverhogingen voor papier, transport, energie en personeel in 2019 zal gaan leiden tot verhoging van drukwerkprijzen.

De prijs van houtvrij gestreken en ongestreken papier dat veelal wordt gebruikt door online drukkerijen staat fors onder druk. Door de toegenomen vraag naar karton voor verpakkingen en de nog steeds afnemende markt van grafisch papier, kondigden twee grote fabrikanten in Italië en Finland aan hun papiermachines voor houtvrij papier om te gaan bouwen. Hierdoor verdwijnt een capaciteit van 1,2 mln ton grafisch papier en voelen fabrikanten zich gesterkt om de (noodzakelijke) prijsverhogingen door te voeren.

Eenzelfde effect is zichtbaar in de transportsector, waar de vraag door het online winkelen een enorme druk zet op de capaciteit. Ook zullen personeelslasten bij drukkerijen gaan toenemen door nieuwe CAO afspraken, een trend die tevens in ons omringende landen zichtbaar is.

Hoeveel de (online) drukwerkprijzen zullen gaan stijgen is nog de vraag; drukkerijen zullen immers als vanouds proberen om een deel van de kostenstijging te compenseren door efficiënter te gaan werken, maar uiteindelijk lijkt een prijsverhoging van enkele procenten onafwendbaar.
 
 

BTW periodieken naar 9%

28 december 2018 - Webredactie

Per 1 januari 2019 stijgt het lage BTW tarief op enkele soorten drukwerk van 6% naar 9%. De verhoging van het lage BTW-tarief is onderdeel van het regeerakkoord. Het kabinet wil hiermee de belasting op arbeid verleggen naar belasting op consumptie.

Het gaat hier om drukwerk als boeken, tijdschriften en andere periodieken die minstens 3x per jaar verschijnen.Zo vallen ook schoolboeken en brochures onder het lage (nu nog) 6% BTW tarief.

Digitale producties gelijkgesteld
Gelijk met de verhoging van het lage BTW tarief, kan het btw-tarief op digitale publicaties in Nederland omlaag. De EU-ministers van Financiën hebben eerder dit jaar in Luxemburg een akkoord bereikt over de gelijkstelling van btw op e-boeken, -tijdschriften en -kranten aan papieren publicaties.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat er werk van maken om "zo spoedig mogelijk" het lage btw-tarief op e-publicaties in te voeren, zei hij eind september.Volgens de EU-regels mochten uitgevers hun geprinte publicaties wel onder een lager btw-tarief brengen maar onlinemedia niet.
Per wanneer de e-publicaties onder het lage tarief gaan vallen kon Hoekstra niet zeggen, want de uitwerking kost tijd.

Bron: ANP
 
 

Eén klik upload bij Drukwerkdeal

21 december 2018 - Webredactie

Een batch roll-up banners bestellen is vaak best wel een klusje, aldus Drukwerkdeal. Voor ieder nieuw design moet een nieuwe bestelregel worden aangemaakt met upload van het bijbehorende bestand.

Dit kan eenvoudiger was het idee en daarom heeft Drukwerkdeal nu een nieuwe functionaliteit gemaakt waarbij het uploaden van meerdere files in één zip-bestand mogelijk is. Uiteraard kan dit alleen als de specificaties van het gekozen product dezelfde zijn.

De nieuwe applicatie werkt voor signproducten zoals spandoeken, roll-up banners, plaatmateriaal en stickers.

Bron: nieuwsbericht Drukwerkdeal

 
 

1|2|3|4|5| ... |129Volgende

 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.