Home \ Nieuws

BTW periodieken naar 9%

28 december 2018 - Webredactie

Per 1 januari 2019 stijgt het lage BTW tarief op enkele soorten drukwerk van 6% naar 9%. De verhoging van het lage BTW-tarief is onderdeel van het regeerakkoord. Het kabinet wil hiermee de belasting op arbeid verleggen naar belasting op consumptie.

Het gaat hier om drukwerk als boeken, tijdschriften en andere periodieken die minstens 3x per jaar verschijnen.Zo vallen ook schoolboeken en brochures onder het lage (nu nog) 6% BTW tarief.

Digitale producties gelijkgesteld
Gelijk met de verhoging van het lage BTW tarief, kan het btw-tarief op digitale publicaties in Nederland omlaag. De EU-ministers van Financiën hebben eerder dit jaar in Luxemburg een akkoord bereikt over de gelijkstelling van btw op e-boeken, -tijdschriften en -kranten aan papieren publicaties.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat er werk van maken om "zo spoedig mogelijk" het lage btw-tarief op e-publicaties in te voeren, zei hij eind september.Volgens de EU-regels mochten uitgevers hun geprinte publicaties wel onder een lager btw-tarief brengen maar onlinemedia niet.
Per wanneer de e-publicaties onder het lage tarief gaan vallen kon Hoekstra niet zeggen, want de uitwerking kost tijd.

Bron: ANP
 
 

Eén klik upload bij Drukwerkdeal

21 december 2018 - Webredactie

Een batch roll-up banners bestellen is vaak best wel een klusje, aldus Drukwerkdeal. Voor ieder nieuw design moet een nieuwe bestelregel worden aangemaakt met upload van het bijbehorende bestand.

Dit kan eenvoudiger was het idee en daarom heeft Drukwerkdeal nu een nieuwe functionaliteit gemaakt waarbij het uploaden van meerdere files in één zip-bestand mogelijk is. Uiteraard kan dit alleen als de specificaties van het gekozen product dezelfde zijn.

De nieuwe applicatie werkt voor signproducten zoals spandoeken, roll-up banners, plaatmateriaal en stickers.

Bron: nieuwsbericht Drukwerkdeal

 
 

Uitbreiding SAXOPRINT easy box

24 november 2018 - Webredactie

Online drukkerij SAXOPRINT heeft het assortiment easy box verpakkingen uitgebreid met nieuwe luxe afwerkingen in goud en zilver en spot reliëflak.

Bijzonder aan het bestaande assortiment is dat de 25 basisvormen in hoogte, breedte en diepte kunnen worden aangepast. Met de online designer kan eenvoudig, zonder professionele ontwerpkennis, een fraaie verpakking worden gemaakt.

SAXOPRINTheeft een uitgebreide 58-pagina’s tellende productcatalogus ter beschikking, die op aanvraag wordt toegezonden. Tevens kan tot 30 november nog gebruik worden gemaakt van de 20% seizoen korting.
 
 
 

Disclaimer | © Copyright 2011-2018 DrukDomein.nl B.V. | Design & realisatie Orange Juice.